Met Gala: Punk anarhija na crvenom tepihu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoči otvorenja velike izložbe kojom se obilježava četrdeset godina utjecaja punka na svijet mode, u njujorškom muzeju Metropolitan održana je dobrotvorna gala večer na kojoj su se okupili brojni zaljubljenici u modu. Poštujući temu izložbe, slavni i poznati crvenim su tepihom koračali u kreacijama manje ili više uspješno inspiriranima punkom. Iz gomile se svakako izdvojila jedna i jedina Madonna koja je možda zaboravila odjenuti hlače, ali se zato nije zaboravila nakititi različitim modnim detaljima poput lokota oko vrata i križa na stražnjici.

Sarah Jessica Parker također nije razočarala. U raskošnoj haljini Gilesa Deacona, s ekstravagantnim ukrasom za glavu s potpisom Philipa Treacyja i kariranim Louis Vuitton čizmama, potvrdila je svoj status modne ikone.

Osim kreacijama, slavni su šokirali i svojim frizurama, primjerice Anne Hathaway, Nicole Richie, Miley Cyrus, Nicki Minaj i Zachary Quinto.

Za uspješno realiziranu anarhiju na crvenom tepihu pobrinule su se punk princeze - Sienna Miller, Rooney Mara i Cara Delevingne, dok je modni odabir Katie Holmes proglašen potpunim promašajem. Za njezinu bijelu haljinu s dugačkim šlepom, s potpisom Francisca Coste, kritičari su rekli da izgleda kao da je izrađena od toaletnog papira. Puno su bolje komentare dobile Olivia Wilde, Nicki Minaj, Rita Ora i Carey Mulligan koje su se odlučile za haljine s izrezom u kojima su im se ocrtavali savršeni trbušni mišići. Kreacije sličnih krojeva odabrale su i Miranda Kerr, Emma Watson te Gwen Stefani. (I. K./NL, foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter