Messi dobiva svoje vino

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vinarska kuca Valentin Bianchi, jedan od najvažnijih proizvodaca vina u Argentini, proizvest ce cuvee koji ce nositi naziv "Leo" u cast nogometaša Lea Messija i kako bi podržala rad njegove zaklade.

"Vinarska kuca ce tijesno suradivati sa zakladom Leo Messi kako bi mogla nastaviti voditi projekte usmjerene na zdravlje djece i njihov obrazovni razvoj", istice se u priopcenju te tvrtke. Vino bi se trebalo naci u prodaji u Argentini i u inozemstvu u travnju.

Tvrtka Valentin Bianchi, osnovana 1928., jedan je od rijetkih proizvodaca vina koji još uvijek pripada obitelji osnivaca. Ona izvozi vina u cetrdesetak zemalja svijeta medu kojima je Španjolska, Velika Britanija, Sjedinjene Države, Brazil i Kanada. Njeni su vinogradi smješteni u San Rafaelu u zapadnoj pokrajini Mendoza.

Zaklada Leo Messi, osnovana 2007., pomaže ugroženoj djeci i tinejdžerima. Ona u Argentini podržava lijecnike koji se brinu o djeci oboljeloj od raka i oboljelima od Chagasove bolesti.

Osim toga, sudjelovala je u obnovi sportskog kompleksa u gradu Rosario, a trenutacno radi na projektima poboljšanja javnih bolnica za djecu u Argentini i Španjolskoj.


Podijeli: Facebook Twiter