MESS: Nagrade Martiniću, Frljiću i Roščić

Oliver Frljić nagrađen za predstavu "Mrzim istinu" (M. ANGELINI)
Oliver Frljić nagrađen za predstavu "Mrzim istinu" (M. ANGELINI)

Izvedbe dvaju hrvatskih kazališta nagrađene su na sarajevskom kazališnom festivalu MESS koji je završen u noći između nedjelje i ponedjeljka. Odlukom žirija zlatni lovorov vijenac za najbolji tekst u selekciji Balkan (Con)Text pripao je Ivoru Martiniću za predstavu "Moj sin samo malo sporije hoda" u izvedbi zagrebačkog ZeKaeM-a.

Srebrni lovorov vijenac za najbolju predstavu u kategoriji Mittel Europa dobila je predstava "Mrzim istinu" koju je režirao Oliver Frljić, a izvedena je u produkciji teatra &TD.

Ivana Roščić za ulogu u toj predstavi dobila je pak nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. "Mrzim istinu" najbolja je predstava ovogodišnjeg sarajevskog MESS-a i po glasovima publike.

U konkurenciji 33 predstave iz 20 zemalja Grand Prix "Zlatni lovorov vijenac" za najbolju predstavu u pripao je predstavi "Max Black" Švicarca Heinera Goebbelsa.

Nagradu za najboljeg redatelja odnio je Romeo Castellucci za predstavu "O pojmu lica, po pitanju Sina Božjeg".

Festival MESS održan je u Sarajevu, Zenici, Goraždu i Visokom - na 11 lokacija 33 predstave imale su više od 40 izvedbi u kojima je sudjelovalo više od 500 gostiju iz 20 zemalja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter