Mesnice u zgradi tržnice zakuhale na +30

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec mjesec dana pokušavamo uvjeriti direktora Tržnice da klimatizacija u zgradi ne radi, no ništa. Temperatura se jutros popela na 30 stupnjeva, više ne možemo ni raditi, bježe nam kupci, a svi smo u strahu da nam se ne pokvari roba. Tim su nas rijecima jucer ujutro nazvali mesari iz zgrade pulske tržnice pozvavši nas da navedeno i sami provjerimo.

I doista, vec oko 11 sati, živa je u termometrima po mesnicama pokazivala gotovo 30 stupnjeva Celzija, s tendencijom da preko dana još i naraste.

- Ljudi nam se bune, sve je manje kupaca, svaki dan pipamo je li poceo puhati hladni zrak iz klima uredaja, ali ništa. I jutros su bili neki majstori, no za sada se ništa ne dogada, naveo nam je jedan od vlasnika mesnice u prizemlju zgrade uz rijeci da ove godine nitko nije ni ocistio ventilatore klime, a da direktor tvrdi da je sustav ukljucen i da uredno radi. Lani je, kako dodaje, bilo super prema onome kako je sada, a tada su stavljena i dva dodatna klima-uredaja.

Na visoku su se temperaturu jucer žalili i sami kupci uz rijeci da se ipak radi o osjetljivim proizvodima poput mesa i sira pa ona zasigurno ne bi trebala biti ista kao i vani. Štoviše, cak i viša, dodali su neki.

O cemu je rijec, zašto klimatizacija u zgradi tržnice ne radi, upitali smo i direktora Tržnice Renata Perca. On nam je u telefonskom razgovoru naveo da je upoznat s problemom zakupaca, ali i da ga nastoje riješiti.

- Rashladni sustav pustili smo u rad prošlog tjedna i odmah su mi se javili zakupci ukazujuci na problem nedostatnog hladenja. Kako su mi rekli, lani su dodana dva nova rashladna tijela i prošlog je ljeta situacija bila dobra. Stoga cemo sada i mi pokušati da, kroz redovno održavanje, pojacamo postojece uredaje ili, ukoliko to ne bude dostatno, kupimo još dva. Cinjenica je da je u tom dijelu zgrade toplo, pogotovo ujutro. Rashladni uredaji griju prostor, a klima ne radi preko noci, tako da je ujutro, kada se zgrada otvori, unutra doista toplo, ustvrdio je Perc.

Što se tice kata, tamo ce se, kaže, problem riješiti u sklopu projekta koji je vec gotov. Iako je ustvrdio da je na katu situacija i gora nego u prizemlju, složio se da roba nije toliko kvarljiva kao kod mesara, prodavaca sira i drugih zakupaca u prizemlju.

- Riješit cemo taj problem što prije, serviser stiže, treba samo malo strpljenja, ustvrdio je direktor Perc. (B. PETROVIC - S. ZRINIC TERLEVIC)


Klime ipak pocele hladiti
Prije zatvaranja objekata oko 14 sati jucer su nam se opet javili zakupci s tržnice. Uz rijeci kako se, nakon dolaska novinara, stvorila "cijela frka" naveli su da su klime, nakon cišcenja, odmah pocele snažnije puhati i napokon hladiti. Takoder, obecano im je da ce uskoro stici i dva nova rashladna tijela.


Podijeli: Facebook Twiter