Mesic: Zar je toliko potpisa nelegitimno?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ako tvrde da cak 90 posto potpisa nije prikupljeno potpuno u skladu sa zakonom, onda je to katastrofa. Ali ne vjerujem da je tako, mislim da su pretjerali. Nemoguce je da je tako puno potpisa nelegitimno", kazao je bivši predsjednik države Stjepan Mesic u petak na proslavi prve godišnjice rada Golf Cluba Adriatic u Savudriji komentirajuci najavu Vlade da ce rušiti referendum o Zakonu o radu.

Sindikati su u lipnju u dva tjedna prikupili 815 tisuca potpisa za peticiju, koje je Vlada provjerila i posumnjala u autenticnost vecine njih.

Na upit da komentira namjeru sindikata da organiziraju gradanski neposluh i prosvjede diljem zemlje s ciljem raspisivanja izvanrednih izbora kako bi se smijenila vlast koja ne dopušta gradanima ispunjavanje njihove demokratski izražene volje, Mesic je dogovorio da mu se cini da nije vrijeme za prijevremene izbore.

- Nisu potrebni, jer za šest mjeseci nastupa izborna godina. Sada bi trebalo poceti obavljati sve proceduralne poslove za prijevremene, a vec bi nastupilo vrijeme redovnih izbora, veli bivši predsjednik.



Buduci da se slavio prvi rodendan golf igrališta u vlasništvu Rezidencije Skiper, koja je zajedno s hotelom Kempinski jedan od glavnih projekata Hypo banke u Hrvatskoj i u kojoj vec mjesecima poslovanje "cešljaju" austrijski istražitelji, Mesica smo pitali da komentira tu veliku aferu.

- Ne bih htio davati izjave o istrazi koja je u tijeku ili o predistražnim radnjama. Neka istražitelji rade svoj dio posla, neka kontrola u banci radi svoj dio posla. Na kraju ce vjerojatno istina pobijediti, a ja sam uvijek za to da istina pobijedi.

Koliko je bivši premijer upleten u aferu Hypo banke?

- Ne znam je li Ivo Sanader povezan s aferom Hypo, ali malo mi je cudno da je na mjesec dana otišao u Ameriku s cijelom obitelji, jer se zna da tamo nije baš jeftino. Ja bih imao dosta problema da odem s cijelom obitelji na mjesec dana i u Dugo Selo jer to sve košta, ironizirao je bivši šef države, koji je nakon novinarskih pitanja otišao zaigrati na golfskom turniru.


Podijeli: Facebook Twiter