Mesic: U Hrvatskoj se isplati ulagati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijetko je gdje u svijetu 99 posto stanovnika prikljuceno na javni vodoopskrbni sustav, kao što je to slucaj na podrucju djelovanja Istarskog vodovoda Buzet. Zahvaljujuci dobrom menadžmentu, ulaganja su bila pravovremena tako da Istra, iako na kršu, ne oskudijeva vodom, porucio je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesic koji je tijekom današnjeg posjeta Buzetu, u pratnji župana Ivana Jakovcica, saborskog zastupnika Damira Kajina, buzetskog gradonacelnika Valtera Flega, obišao vodoopskrbnu tvrtku utemeljenu prije 76 godina. Istog je dana posjetio i Buzetsku pivovaru.

Mesic je boravak u vodovodu iskoristio i kako bi na licu mjesta, rekao je, provjerio informaciju iz novina da golf igralište uz Hotel Kempinski za zalijevanje koristi pitku vodu. – Dobio sam ovdje pravi podatak da je to tocno, no da bi se inace ta voda jednostavno gubila, odnosno otjecala u Mirnu i u more. Dakle, kada jednog dana bude premalo vode u vodovodu dotada ce se izgraditi novi sustav za navodnjavanje golf igrališta, ali ocito da netko više želi te afere i tamo gdje ih uopce nema. Kao što me direktor vodovoda Boris Sirotic uvjerava, ta voda bi se inace morala prazniti jer bi došlo do tehnickih problema kada se višak vode ne bi odstranjivao, izjavio je Mesic.

Predsjednik Mesic, koji je prihvatio poziv da bude nazocan otvaranju hotela Kempinski, na pitanje novinara kako komentira takve investicije i jesu li one potrebne hrvatskom turizmu, odgovorio potvrdno. - Bez novih kapaciteta Hrvatska ne može u turizmu napraviti novi iskorak. Zato je važno da je ova investicija završena, ali je važno i kao poruka. Iako je svijet u krizi, poruka je da se u Hrvatskoj isplati ulagati jer ako može Kempinski onda ce vjerojatno moci i drugi, porucio je Mesic.

 


Podijeli: Facebook Twiter