Mesic priznao da je intervenirao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polancec veceras je ustvrdio da postoje dokazi i svjedoci da je predsjednik Republike Stjepan Mesic zvao celnog covjeka Podravke Zdravka Šestaka i da je tražio da ta koprivnicka kompanija odobri SMS-u dodatni kredit od devet milijuna kuna.

- Vjerujem da postoje telefonski ispisi, da to mogu posvjedociti tajnice koje su prespajale poziv, ali siguran sam da je to zabilježeno i u Šestakovom iskazu, kazao je veceras na Novoj TV Polancec.

Istovremeno je predsjednik Mesic prvi put priznao da je zvao Šestaka, koji mu je rekao da ne može dati novi kredit SMS-u. Dosad je Mesic tvrdio da je samo savjetovao Srdanu Mladinicu, vlasniku SMS-a, da pokuša dobiti kredit u Podravci te da mu je Mladinic odgovorio da od toga nece biti ništa jer SMS ne vraca ni stari kredit. Predsjednik je u izjavi za Novu TV rekao da je poziv Šestaku uslijedio nakon što je HBOR odbio dati kredit SMS-u.

Polancec porucuje da je spreman ici do kraja u rašcišcavanju slucaja "Podravka", bez obzira na rizike, ali cudi ga da nitko, po uzoru na njegov slucaj, ne proziva predsjednika na politicku odgovornost.- Ako je došlo vrijeme u kojem nema nedodirljivih, ja sam za to, ali mislim da je predsjednik povlašten, kazao je Polancec.


Podijeli: Facebook Twiter