Mesic prijavio prijetnje smrcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši predsjednik Republike Stjepan Mesic prijavio je policiji prijetnje smrcu, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

«Imamo evidentirane prijave prijetnji smrcu bivšem predsjedniku. Od pocetka prošle godine imamo više takvih prijava, a posljednje su prijavili djelatnici osiguranja bivšeg predsjednika. Prijetnje su upucene internetom. Koliko su ozbiljne drugo je pitanje», kazao je Borovec u ponedjeljak za Novi list i dodao da je protekle i ove godine prijavljeno više takvih raznovrsnih prijava. «U dva slucaja pronašli smo pocinitelje. Protiv jednoga podnijeli smo kaznenu prijavu Županijskome sudu u Vukovaru, a protiv drugoga u Lici», kazao je Borovec.

Posljednje prijetnje djelatnici Mesiceva osiguranja pronašli su na internetu. Ondje su pronadene grupe s pozivom «Ubij Mesica», a u koje se, navodno, uclanilo oko tri tisuce ljudi, vecina s Kosova. Naš list na internetu nije uspio pronaci takvu grupu, premda je Krunoslav Borovec potvrdio da hrvatska policija ne može takve sadržaje uklanjati s interneta. No, Mesicu prijetnje nisu upucene samo s interneta: proteklih dana primio je i pismene prijetnje, koje je ocijenio ozbiljnima i zato ih je prijavio policiji.


Podijeli: Facebook Twiter