Mesic potvrdio dolazak u Barban

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"U srijedu smo dobili službenu potvrdu da predsjednik Stjepan Mesic dolazi na 34. trku na prstenac", rekao je nacelnik opcine Barban Denis Kontošic na konferenciji za novinare u sjedištu Istarske županije u Puli povodom predstavljanja programa ovogodišnje trke. Prema njegovim rijecima, u Barban dolaze predsjednik SDP-a Zoran Milanovic i predsjednicki kandidat Ivo Josipovic, predsjednik Alkarskog viteškog društva Stipe Jukic, gradonacelnik Sinja Ivica Glavan te slavodobitnik posljednje Sinjske alke Ante Zorica.



"Ovo je vec druga godina da suradujemo sa Sinjom. Cilj nam je povezati i trke i gradove", rekao je Kontošic. Konferenciji za novinare prisustvovale su i tajnica društva Trka na prstenac Slobodanka Vale te predsjednica TZ-a Barban Danijela Kolic.

Predsjednik društva Trka na prstenac Mladen Kancelar prisjetio se dugogodišnjeg predsjednika i pocasnog predsjednika Mihe Valica koji je nedavno preminuo. Kancelar je istaknuo i težu financijsku situaciju koja je pogodila i Trku, a to je prema njegovim rijecima posljedica globalne recesije. Prema njegovim rijecima, natjecat ce se 16 konjanika.

U Barbanu se žurno radi na pripremama za Trku cije ce službeno otvaranje podizanjem zastave biti u petak 21. kolovoza.



"Barbanština ima dugu vinarsku tradiciju pa ce se još u cetvrtak u agroturizmu u Draguzetima povodom Trke otvoriti prva serija eksperimentalnog pjenušavog terana", najavio je strucni savjetnik za protokol Branko Blažina.

U petak nakon podizanja zastave "Trke na prstenac" moci ce se pogledati izložba akademskog kipara Alije Rešica, ucenika Stipe Sikirice. On je izradio više skica te dva modela skulpture konjanika, a jedna takva naposljetku bi trebala biti postavljena na ulazu u Barban, rekao je nacelnik Kontošic. Dodao je da se ove godine rekonstruira staza te se linija prstenca pomice 30 metara.

"Izradujemo novu svecanu ložu koja ce biti dvaput veca od stare. To znaci da cemo imati dvostruko više pocasnih gostiju. Mi sve goste rado prihvacamo u Barbanu, a neki od njih ce nas možda i financijski potpomognuti", rekao je Kontošic.

Bogati program za svakoga nudi ponešto. Medu ostalim, u petak 21. kolovoza održat ce se i turnir u briškuli i trešeti. U subotu 22. kolovoza natjecanje u pljockanju, ali i nogometni turnir i, naravno, u 17 sati Trka za viticu.

Zabava ce se nastaviti u vecernjim satima koncertom Alena Nižetica. U nedjelju pak 23. kolovoza od jutra je na programu sport za najmlade, a nakon toga promenadni koncert limene glazbe i mažoretkinje. Trka na prstenac pocinje u 17 sati. U vecernjim satima posjetitelji ce se moci opustiti uz Gustafe.


Podijeli: Facebook Twiter