Mesic pomirljivo o premijerkinom stanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesic u subotu se, posljednji put za svog mandata, družio na Pantovcaku s gradanima uz kavu. Krajnje pomirljivo odgovarao je na sva novinarska pitanja, pa i ono vezano uz uvjete pod kojima je premijerka Jadranka Kosor stekla stan u kojem živi.

Državno odvjetništvo je, naime, izvijestilo da je provelo potrebne izvide i utvrdilo da nema osnova za sumnju da je u postupku dodjele stana Jadranki Kosor pocinjeno kazneno djelo. Dovoljno za upit predsjedniku je li ga netko lagao 2007. godine kada je ukazivao na mogucu nelegalnost postupka ili ga to netko laže sada.

- Ne polazim od toga je li netko lagao, polazim od toga kakve smo imali informacije. Buduci da sam covjek koji priznaje legalnost, u ovom slucaju za mene je legitimno ono što je zakljucila institucija i to jedino mogu prihvatiti, kazao je Mesic.

Dodao je da ce s Pantovcaka otici zadovoljan jer se Hrvatska otvorila prema regiji, Europi i svijetu, a žao mu je što za njegova mandata nismo ušli u Europsku uniju. Pritom je istaknuo da smatra da ce i ostale zemlje naše regije uci u udruženu Europu.

- To je od posebne važnosti, zato da definitivno prestanu ambicije za promjenu granica i da se shvati da je arhitektura našeg prostora završena, istaknuo je Mesic. Rekao je i da mu nije žao što odlazi jer je uvijek prihvacao posao na kojem je bio i nikada nije žalio kad je odlazio s jednog mjesta na drugi.

Na susretu Mesic je, izmedu desetak grupa gradana, primio i izaslanstvo rukometne reprezentacije gluhih i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, na celu s predsjednikom Saveza Mariom Lušicem.


Podijeli: Facebook Twiter