Mesic: Policija dobro radi, a netko ipak zataškava afere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cini mi se da je u rasvjetljavanju pojedinih afera bilo puno bocnih pritisaka, a u nekim slucajevima možda se cekaju i zastare, komentirao je jucer predsjednik RH Stjepan Mesic ne precizirajuci misli li na Državno odvjetništvo RH ili sudove.

- Cinjenica je da obrade nekih slucajeva traju dugo i sada malo bode oci pojavljivanje tolikih afera u javnosti. Posebno su pritisci ociti u slucajevima "Brodosplit" i "kamioni". Dosta ne znam tko ih sprema u ladice i tko nastoji onemoguciti objavljivanje imena nekih upletenih, objašnjavao je na novinarska pitanja Mesic tijekom obilaska Ravnateljstva policije i Centra za kriminalisticka vještacenja "Ivan Vucetic" uoci današnjeg Dana policije.

- Na rad policije nemam zamjerki, kratko je naglasio Mesic iznenadivši novinare uvjerenošcu da policija dobro radi svoj dio posla u rasvjetljavanju afera koje u posljednje vrijeme svakodnevno iskacu u javnost.

Na izravni upit je li u ikakvom posebnom odnosu s direktorom tvrtke SMS Srdanom Mladinicem, predsjednik je odgovorio nijecno.

- Tijekom svog predsjednickog mandata posjetio sam brojne hrvatske tvrtke, posebno one koje ulažu u razvoj i edukaciju svojih kadrova. SMS je za mene bio veliko otkrice jer su uspjeli otvoriti tržište. Nedavno je Srdan Mladinic bio kod mene i u razgovoru mi se požalio na probleme što su mu se pojavili u proizvodnji i s plasmanom na tržište. Tražio je da mu pomognem u pronalasku sredstava za ulaganje. Znajuci da SMS dobro suraduje s Podravkom predložio sam mu da se toj tvrtki obrati sa zahtjevom za kredit, a on mi je na to uzvratio da je vec posudio od njih 65 milijuna kuna. Sve to prepricao sam i Polancecu.


Podijeli: Facebook Twiter