Mesic palicom otvorio golf Kempinski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se na prvom istarskom 18-rupnom golf terenu, onom turistickog naselja Kempinski Adriatic na Crvenom Vrhu kod Savudrije, igra vec gotovo mjesec dana, od danas je i službeno otvoren. Za taj cin svoje je golfersko umijece investitorima "posudio" predsjednik RH Stjepan Mesic. Poslije ispucane prve loptice na rupi broj 1 novinari su ga pohvalili da mu to dobro ide.



"Pa igram tu i tamo, ali nemam puno vremena, mjesecno jednom, dvaput", odvratio je Mesic, koji je za samo igralište kazao: "Ovo što sam na pocetku vidio, to je sjajno. Izvedba je izvrsna. Onaj tko je koncipirao igralište, ocito da je veliki majstor za golf i mislim da ce ovo biti model kojim Hrvatska treba ici dalje u turizmu. Turizam traži nove sadržaje, a to je golf".

Na novinarsko pitanje da komentira utrošak pitke vode za zalijevanje golf terena ponovio je da su mu u Istarskom vodovodu rekli da imaju "višak vode koji bi išao u more, a to bi bio cisti gubitak, jer more ima dosta vode, koliko vam je poznato, a ovaj višak se placa i to je ugodno s korisnim".

Nakon što im je neobjašnjivo bilo zabranjeno snimanje na zagrijavanju, reporteri su Mesica ispratili na prvoj rupi koju je odigrao amaterski pristojno, uz jednu "frnjokulu". No, nije se zbog promašaja previše uzbudivao jer je istarski župan Ivan Jakovcic, koji mu je uz ostale pravio društvo u jutarnjoj igri, prvu lopticu ispucao tako ocajno da je obecao svima platiti rundu pica. I novinarima. Poslije se župan vidno popravio, ali runda je ostala.


Podijeli: Facebook Twiter