Mesic: Ostavljam državu u dobrim rukama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon kratke primopredaje Ureda predsjednika na Pantovcaku, novi predsjednik Ivo Josipovic zahvalio je Stjepanu Mesicu na svemu što je ucinio za Hrvatsku, ocijenivši njegov doprinos razvoju demokracije u Hrvatskoj znacajnim.

- Mesic nikud ne odlazi, on ce ostati u hrvatskoj politici. Svojim politickim autoritetom zasigurno ce ostati važan faktor u zemlji, rekao je Josipovic.

Prije kratkog obracanja novinarima, Mesic je docekao Josipovica pred svecanim ulazom u Ured predsjednika. Potom su obojica obavili tihi prijavak pocasne straže, a onda su se povukli u kabinet, gdje su kratko porazgovarali i obavili primopredaju predsjednickog ureda. Mesic, kojem je u cetvrtak istekao mandat, kazao je da odlazi zadovoljan jer ostavlja Hrvatsku u dobrim rukama.

- Izbori su protekli na najvišem civilizacijskom nivou i možemo time biti zadovoljni i ponosni pred sobom i svijetom. Dobili smo predsjednika koji ce štititi Ustav i zakone, rekao je Mesic.

Po završetku primopredaje otišli su s Pantovcaka: Josipovic na veceru, a Mesic u obilazak svog buduceg ureda u Grškovicevoj ulici.

Prije same primopredaje Mesic se spustio u lobi, gdje je popio svoju posljednju kavu s novinarima na Pantovcaku kao predsjednik Republike. Za odlazak je dobio novi sat, koji, kažu, nije skuplji od 500 kuna.

Pred novinarima je rekao i da je ponio neke poklone sitnije vrijednosti, nekoliko maketa brodova i neke svoje portrete, koji, kako je rekao, slice na njega. Mesic ce sad na put u Francusku kod svoje sestre, gdje nije bio vec 10 godina.

- Nije mi žao niceg. Ali, ovaj posao je težak, stalno si u fokusu. Onda me kritiziraju zašto komentiram sve što se dogada, a ja kažem - zašto me pitate, rekao je Mesic na pitanje je li mu žao iceg u proteklih deset godina.


Podijeli: Facebook Twiter