Mesić: Neka Maras kaže koliko je potrošio u SAD-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HDZ-ov zastupnik Jasen Mesić u petak je ponovno u Hrvatskom saboru zatražio da ministr poduzetništva i obrta Gordan Maras kaže koliko je novaca potrošeno na putovanje njega i suradnika u Sjedinjene Američke Države.

Ponovno tražimo do Maras kaže koliko je novaca potrošeno na avionske karte, hotele, dnevnice, posebno na službene kartice, opetovao je Mesić nakon stanke. Već letimičan pogled na destinacije, kaže, govori da samo zbroj zrakoplovnih karata ne može biti manji od nekoliko desetaka tisuća kuna. "S obzirom da znamo da ministar živi u svijetu znanstvene fantastike, smatramo da javnosti treba pokazati sve troškove tog puta", rekao je Mesić.

HDZ-ov zastupnik upozorava da njegova stranka, unatoč požurnicama, još nije dobila odgovor o broju službenih kartica, koji je zatražila 3. ožujka 2014. Slali smo četiri požurnice, no ni na jednu nismo dobili odgovor. Zašto i zbog čega, možemo samo pretpostavljati, sigurno jer bi podaci bili zastrašujući, ustvrdio je Mesić.

Moguće je jedino da Vlada skuplja silne račune napravljene na službenim karticama, ironizira Mesić i podsjeća da je prema saborskim procedurama HDZ odavno trebao dobiti traženi odgovor. Očito je da se želi spriječiti da se dozna istina o kojim se i kolikim troškovima radi i u koju svrhu, zaključio je Mesić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter