Mesić ne vjeruje da će istražno povjerenstvo rasvjetliti istinu o Agrokoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u petak kako ne vjeruje da će saborsko istražno povjerenstvo rasvijetliti istinu o Agrokoru, a drži i kako njegov iskaz neće pomoći utvrđivanju istine o ekspanziji tog koncerna. 

Na novinanrsko pitanje, nakon svjedočenja pred saborskim istražnim povjerenstvom, vjeruje li da će ono rasvjetliti istinu o Agrokoru Mesić je kratko uzvratio: "Neće". 

Najodgovornijima za aferu Agrokor Mesić drži "one koji su donosili odluke". "Ali, ja mislim da uvijek resorni ministar mora imati najveću odgovornost", poručio je. 

O imenima nije htio govoriti samo je rekao kako se radilo "o više ministara" te da on "samo govori o funkcijama". 

Za izvješće o kreditnim malverzacijama Agrokora i Zagrebačke banke koje je još 1994. finacijska policija uputila tadašnjem potpredsjedniku vlade HDZ-ovu Vladimiru Šeksu, a koje je danas novinarima predstavio Mostov zastupnik Nikola Grmoja, Mesić tvrdi da nije znao, a novinarima je odgovorio protupitanjem: 

"Zašto ne pitate Šeksa? Mislim da je morao znati." 

Na pitanje misli li da će njegov iskaz pomoći utvrđivanju istine o ekspanziji Agrokora, odgovorio je da misli kako neće puno. 

Upitan opstruira li HDZ rad povjerenstva rekao je kako on ne bi optuživao stranku. "Radi se jednostavno o ljudima koji su se zatekli na određenim funkcijama i oni rade prema svojoj savjesti. Da li je imaju više ili manje, ali nema ni jednog čovjeka koji nema makar malo savjesti", ustvrdio je Mesić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter