Mesic naprasno prekinuo intervju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi put u 10 predsjednickih godina predsjednik Republike Stjepan Mesic u cetvrtak je, nezadovoljan pitanjima, prekinuo intervju. Kada je novinarka RTL televizije Ivana Brkic ustrajala u pitanju podržava li glavnog odvjetnika Mladena Bajica zato što ga ovaj "necim drži u šaci", Mesic je ljutito ustao i napustio prostoriju.

Dogodilo se to nakon 20-ak minuta napetoga intervjua u knjižnici predsjednickog ureda, gdje Mesic najcešce razgovara s novinarima. Predsjedniku se najprije nije dopalo novinarkino inzistiranje na tome da je Jadranku Kosor svojedobno optuživao da je nelegalno stekla stan, a danas joj to više ne predbacuje.

Zasmetao mu je i pokušaj rašcišcavanja je li ili nije svojedobno zvao direktora Podravke Zdravka Šestaka, želeci direktoru SMS-a Srdanu Mladinicu pomoci da tvrtka dobije Podravkin kredit.

Potom je novinarka Mesicu postavila spomenuto pitanje o Bajicu. Predsjednik je uzvratio da to pitanje smatra "glupim". Novinarka je ustrajala, a Mesic ustao i otišao. Brkic ga je pokušala dva ili tri puta pozvati da ne prekida razgovor, ali to ga je samo dodatno naljutilo: "Dosta mi je tih sranja", rekao je i otišao.

Zanimljivo je da snimatelji, koji su s dvije kamere snimali intervju za nedjeljnu emisiju "Intervju tjedna", nisu ni pokušali snimiti predsjednika kako ustaje i odlazi, nego su ostali mirno stajati pored kamera na stativima.

Od Ivane Brkic, kao ni od uredništva RTL-a, izjavu nismo uspjeli dobiti, a na telefon nam se nije javila ni glasnogovornica RTL-a Nataša Roksandic. Dogadaj nisu željeli komentirati ni u Uredu predsjednika.


Podijeli: Facebook Twiter