Mesic: Istra je ta koja nas mora povezati s Europom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Stjepan Mesic veceras je u Umagu potvrdio novinarima da ce pokrenuti ispitivanje ustavnosti zakona o kriznom porezu pred Ustavnim sudom, jer smatra da taj zakon dovodi gradane u neravnopravan položaj.

"Mislim da je rijec o nelogicnostima te stoga nakon što sam pokrenuo ispitivanje ustavnosti zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, isto cu uciniti i za ovaj zakon jer je rijec o neravnopravnosti gradana", kazao je Mesic koji je doputovao u Umag na finalni mec teniskog turnira »Studena Croatia Open« ciji je pocasni pokrovitelj.

Dodao je da se u Ustavu navodi da je Hrvatska i socijalna država u kojoj su pred zakonom svi jednaki. Medutim, kazao je da ako onaj koji zaradi tri tisuce kuna placa porez jednako kao i onaj koji zaraduje znatno više, oni nisu više jednaki i zato treba ici na preispitivanje pred Ustavnim sudom.

Odgovarajuci na pitanje je li, s obzirom na stanje u zemlji, sada pravo vrijeme za privatizaciju hrvatske brodogradnje, posebice za jednu kunu, hrvatski predsjednik je istaknuo da Hrvatska mora zadržati brodogradnju jer »ako je pomorski orijentirana zemlja, onda mora imati svoju brodogradnju«.

U Mesicevu itineraru bio je i posjet «Istarskim vilama», novoj ponudi umaškog turistickog diva Istraturista.

- U Istraturistu imaju devet posto više gostiju nego lani, i to je nešto što obecava. Nadam se da ce tako biti u cijeloj zemlji. No, ima tu još puno prostora za napredak kompletnog turizma, od ukidanja viza za neke zemlje koje nisu osjetile krizu - rekao je Stjepan Mesic, koji je posebno naglasio mjesto Istre. - Ona je ta koja nas mora povezati s Europom, napomenuo je.


Podijeli: Facebook Twiter