Mesaroš osvojio prvenstvo i ITF

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji istarski tenisac, 22-godišnji Porecan Kristijan Mesaroš u dva je tjedna trijumfalno okoncao dva natjecanja. Mesaroš je prvo na prvenstvu u Zagrebu, na kojem je bio postavljen za prvog nositelja, osvojio naslov prvaka Hrvatske. Na svom putu do titule Mesaroš je pobijedio Zagrepcane Jurja Stuburica 6:1, 6:1, Tomislava Hadžica 6:0, 6:0 i šestog nositelja Romana Kelecica 6:2, predaja, a potom i Varaždince, u polufinalu Luku Kukulica 6:1, 6:2, te u finalu osmog nositelja Luku Šomena 6:0, 6:1, 6:2.

Mesaroš se nakon 11 mjeseci stanke ponovno vratio i na ITF tour u zaista pobjednickom stilu, osvojivši u rumunjskoj Craiovi deset tisuca americkih dolara vrijedan futures. Mladi Porecan je do pobjednickog trona pobjedivao Rumunja Roberta Comana 6:7 (5), 7:6 (5), 6:4, treceg nositelja Ceha Jirija Skoloudika 7:5, 7:5, Francuza Gleba Sakharova 7:5, 6:2, Ukrajinca Gleba Aleksejenka 6:3, 6:1 i na koncu u finalu drugog nositelja, 26-godišnjeg Rumunja Andreija Mlendeu 7:6 (5), 6:4.

Nakon što je krajem kolovoza prošle godine igrao u polufinalu ITF futuresa u Cakovcu, Mesaroš je u narednih gotovo godinu dana, do posljednjeg uspjeha u Rumunjskoj, odigrao tek tri meca u kvalifikacijama na zagrebackom challangeru i na futuresu u Brckom (BiH). Rumunjska mu ocito predstavlja "plodno tlo" za osvajanje trofeja, s obzirom da je prije dvije godine u Aradu osvojio svoj prvi ITF futures u karijeri. Nakon što je iste godine osvojio i turnir u Vinkovcima, ovogodišnji trijumf u Craiovi mu je treci osvojeni futures.


Podijeli: Facebook Twiter