Mesaroš krenuo Ivaniševicevim stopama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije godine nakon trijumfa Lošinjanina Antonija Veica u Rovinju Hrvatska ponovno ima pobjednika teniskog turnira Istarska rivijera, a cetiri godine nakon pobjede Zagrepcana Vjekoslava Skenderovica hrvatski je tenisac ponovno trijumfirao u Porecu. Zasluga je to Kristijana Mesaroša, 22-godišnjeg poreckog tenisaca, trenutno osmog hrvatskog igraca na ATP ljestvici, koji je pobijedio na prvom turniru 39. istarske rivijere igranom prošlog tjedna u Porecu.

Upisao se tako Kristijan na listu pobjednika na kojoj se od velikih hrvatskih imena nalazi i slavni Goran Ivaniševic, koji je Porec osvojio 1987., te današnji izbornik hrvatske Davis cup reprezentacije Goran Prpic, koji je osvojio tri turnira.

"Naizgled sam lako došao do pobjede u Porecu, premda mi mentalno nije bilo lako doci do trijumfa", prenosi nam dojmove Mesaroš. "Osjecaj igrati u Porecu, svome gradu, gdje sam poceo igrati, u finalu pred ljudima koje poznajem, zaista je poseban. Imao sam obvezu ne iznevjeriti ih i na moju srecu sam uspio. Nadam se da se necu zaustaviti samo na Porecu. Ovoga tjedna igra se Rovinj, a sljedeceg Vrsar i na oba cu nastojati ponoviti uspjeh".

Zadnjih je devet mjeseci za Mesaroša period iz snova. Osvojio je sedam od ukupno devet futuresa, igrao i jedno finale, a na glavnim turnirima ostvario 45 pobjeda i svega sedam poraza. Na novoj ATP listi, koja bi trebala biti objavljena sljedeceg tjedna, Mesaroš bi s trijumfom u Porecu prvi puta u karijeri trebao biti rangiran iznad 300. mjesta. (K. KLARIC)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter