Merzel traži hitno puštanje iz Remetinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odvjetnik sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel zatražio je njezino hitno puštanje iz Remetinca, a u nadopuni žalbe na odluku o pritvoru pozvao se na Poreznu upravu koja je ustvrdila da je pri kupnji zgrade županijskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, vrijednost zgrade točno procijenjena.

Na odluku o jednomjesečnom pritvoru Lovrić Merzel žalila se još u srijedu, a sad je taj zahtjev i nadopunjen.

"Napravili smo nadopunu žalbe u smislu novih elementa koji su se pojavili u četvrtak (na konferenciji za novinare Porezne uprave)", kazao je danas njezin odvjetnik Berislav Živković za Hinu.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu o njegovoj žalbi će odlučivati početkom idućeg tjedna, najavio je. Porezna uprava u Sisku procijenila je vrijednost zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sisačko-moslavačke županije na 10 milijuna kuna, a DORH tvrdi kako je zgrada koju je Merzel kupila za 9,8 milijuna kuna preplaćena i to za čak 4,2 milijuna kuna.

Zamjenik ministra financija Slavka Linića, Boris Lalovac, te pomoćnica ministra i ravnateljice Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec u četvrtak su na konferenciji za novinare ustvrdili kako je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sisačko-moslavačke županije sve bilo prema zakonu i kako je zgrada točno procijenjena od strane sisačke Porezne uprave, što su potvrdile dvije revizije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter