Merlicu pritvor zbog divljanja u Porecu i Vabrigi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecka je policija provela kriminalisticko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 27-godišnjak iz Kopra pocinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju te kazneno djelo dovodenja u opasnost života i imovine opceopasnom radnjom ili sredstvom. prema neslužbenim informacijama, doznajemo da se radi o Valteru Merlicu koji ima i slovensko državljanstvo.

Mladic je naime 6. prosinca u 17.15 sati, u autopraonici u Ulici Mate Vlašica u Porecu sjeo u vozilo audi A3, slovenskih nacionalnih oznaka, prvo krenuo unatrag, a onda naglo prema naprijed i prednjim dijelom automobila udario 34-godišnjaka s podrucja Poreca, lakše ga ozlijedivši. Nakon što je vozilom udario muškarca, 27-godišnjak je pobjegao. Neslužbeno takoder doznajemo da se mladic prije zalijetanja Audijem u 34-godišnjaka s njim ni na koji nacin nije sukobio.

Iduceg dana Merlic je u Vabrigi oko 19.50 sati došao do jedne stambene zgrade i na automobil renault rspace, slovenskih nacionalnih oznaka, stavio posudu i zapalio ju. Vlasnik vozila, 69-godišnji državljanin Slovenije, uspio je zajedno s ostalim stanarima ugasiti vatru, a mladic je za to vrijeme pobjegao s mjesta dogadaja, ali je naknadno pronaden te je po dovršetku kriminalistickog istraživanja 9. prosinca oko 1 sat predan pritvorskom nadzorniku PU istarske, a potom mu je odreden jednomjesecni pritvor.

Da je nekim slucajem vatra zahvatila cijelo vozilo znatnu materijalnu štetu pretrpjela bi i fasada kuce buduci da je vozilo bilo parkirano na svega metar udaljenosti od zida. Jakopic nam je pokazao vidljiva oštecenja, no nije siguran je li oštecen i motor automobila jer, prema preporuci policije radi mogucih daljnjih izvida, nije ocistio prah od vatrogasnog aparata. (M. SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter