Meryl Streep Zlatni medvjed za životno djelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je nagradena BAFTA-om za najbolju žensku ulogu, Meryl Streep svratila je i do Berlina kako bi pokupila pocasnog Zlatnog medvjeda za životno djelo. Na konferenciji za novinare govorila je o svojoj zadnjoj ulozi u kojoj utjelovljuje britansku premijerku Margaret Thatcher.

- Kad radite ono što volite, onda u tome prije svega u uživate. Posebno volim uloge žena koje je teško razumjeti. Neke stvari o Margaret Thatcher smo znali, a neke nismo, a upravo su ti dijelovi predstavljali veci izazov. Bili smo u svakom trenutku svjesni delikatne cinjenice da je ona još uvijek živa i glavni cilj nam je bio da pristupimo njenom liku kao ljudskom bicu, pokušavajuci odgovoriti na pitanje što je stvarno važno na kraju života. Ono što smo pokazali u filmu je samo mali dio onoga s cim se ona morala suociti u svom životu, naglasila je Streep.

- Sve ovo je kao lijepi san, da vas ljudi vole i cijene zbog vašeg rada cak i izvan vaše zemlje. Dolazim iz malog mjesta u New Jerseyju, i biti u Berlinu na jednom od najvecih filmskih festivala, i dobiti nagradu za životno djelo, to je neopisiv osjecaj, kazala je Streep kojoj je na a svecanoj ceremoniji nagradu urucio jedan od clanova ovogodišnjeg žirija, Jake Gyllenhaal koji ju je predstavio kao glumacko blago.


Podijeli: Facebook Twiter