Merkantove nekretnine na dražbi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtak je na Trgovackom sudu u Pazinu održana skupština vjerovnika Merkanta u stecaju na kojoj je donijeta odluka o okoncanju dugotrajnog spora s pulskom tvrtkom Coden u vlasništvu Denisa Vujovica.

Stecajni upravitelj Dražen Ezgeta iz Poreca pojasnio nam je da donesena odluka znaci da ce brisati zabilježba spora na 14 nekretnina stecajnog dužnika u poslovnoj zoni Galižana te ce se odmah pristupiti njihovoj prodaji javnom dražbom.

- Ukupna procijenjena vrijednost nekretnina je oko 22 milijuna kuna. Buduci da su u stecajnom postupku priznate tražbine od oko 25 milijuna, prodajom nekretnina ce se u cijelosti namiriti vjerovnici prvog i drugog isplatnog reda.

Ocekuje se da ce se tim novcem vecim dijelom namiriti i vjerovnici treceg isplatnog reda, izjavio nam je Ezgeta te dodao da je stecajni postupak Merkanta, koji se sada privodi kraju, obilježen brojnim i skupim parnicama.

Inace, stecajni postupak nad propalom pulskom trgovackom kucom vodi se od kraja 2000., a Ezgeta je, odlukom skupštine vjerovnika, zamijenio Željku Pavic iz Rijeke u svibnju 2009.


Podijeli: Facebook Twiter