Meri Šestan devet mjeseci zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Meri Šestan (55) iz Cerovlja osuđena je nepravomoćno na pazinskom sudu na zatvorsku kaznu od devet mjeseci zbog prijevare Roberta Kučića s otoka Cresa za 22.400 kuna tijekom 2010. godine. Šestan je sudu priznala počinjenje kaznenog djela, a novcem je trebala pomoći njezinoj prijateljici Tanji Kovačić koja se tada našla u rukama policije i pravosuđa zbog brojnih prevara.

Priznala krivnju

Prvotno je Šestan bila optužena zajedno s Kovačić da su prevarile Roberta Kučića uzevši od njega 90 tisuća kuna za ulaganje u posao s dijamantima. No, budući da je lani Tanja Kovačić bila u bijegu,

Šestan je izdvojena iz postupka te joj se posebno sudilo radi prijevare. U međuvremenu je Tanja Kovačić uhićena i sada joj se na istom sudu sudi za prevaru Kučića.

Šestan je osuđena da je u razdoblju od 12. veljače do 20. travnja 2010. godine u nekoliko navrata nazvala Roberta Kučića predstavivši se prijateljicom Tanje Kovačić, te od njega zatražila novac kojim bi se pomoglo optuženoj Tanji i platilo troškove ostavinskog postupka u kojem bi Tanja trebala naslijediti nekretnine velike vrijednosti. Njihovom prodajom Tanja bi dobila novac i vratila Kučiću dug. Kučić je povjerovao Miri Šestan te joj je u tri navrata dao ukupno 22.400 kuna koje je ova zadržala za sebe. Šestan na sudu nije osporavala optužbe, a obećala je da će odmah po prestanku izdržavanja zatvorske kazne Kučiću vratiti novac s kamatama.

Već osuđivana

Prema kaznenoj evidenciji Šestan je više puta pravomoćno osuđivana zbog prijevara, krivotvorenja isprava, utaje i zloporabe čeka i kreditne kartice na sudovima u Zagrebu, Pazinu, Labinu, Rovinju i Novskoj. Osuđivana je na zatvorske i uvjetne kazne, a trenutno se nalazi u zatvoru u Zagrebu radi opoziva uvjetne kazne. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter