Mercedesi su najsigurniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri Mercedes-Benzove modelne serije istodobno su postigle najvecu ocjenu na postroženom EuroNCAP testu sigurnosti: pet zvjezdica zaradile su E klasa, GLK i C klasa.

S tvrdnjom "Jedna je zvijezda dovoljna", Mercedes-Benz gradi sveobuhvatan pristup u sigurnosnom konceptu vožnje, koji unaprijed prepoznaje i reagira na ono što se dogada u stvarnim nesrecama.

Po tome su vozila sa znakom srebrne Mercedes-Benzove zvijezde uvijek korak ispred ostatka tehnoloških dostignuca svojega vremena.



Organizacija EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) ove je godine postrožila testne uvjete. Svi testovi ocjenjuju se pojedinacno, a rezultati se zbrajaju kako bi proizveli cjelokupnu ocjenu.

Sigurnost prednjih mjesta u vozilu donosi 50 posto od ukupnog rezultata, kriterij sigurnosti djeteta i pješaka cine svaki po 20 posto, a novi kriterij testa za sustav sigurnosti vozaca cini 10 posto ocjene.



Jedan je od sustava sigurnosti i ESP, koji je vec dugi niz godina standardna oprema u Mercedes-Benzovim osobnim vozilima. Program testova sada ukljucuje i testove sjedala koji simuliraju sudar stražnjeg dijela vozila, a s kojem bi se procijenila opasnost trzajne ozljede za vratnu kralješnicu.

Tijekom svog razvoja nova E klasa prošla je više od 150 visokobrzinskih crash-testova i više od 5.000 realnih crash-simulacija, uz niz drugih sigurnosnih konfiguracija propisanih unutar procjene testova, a ciji dobri rezultati donose operativno odobrenje vozila širom svijeta.

Naravno, i u samom Mercedes-Benzu svi crash-testovi proizlaze iz istraživanja sprecavanja prometnih nezgoda.


Podijeli: Facebook Twiter