Mercedes F800 Style

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna od zvijezda na Mercedesovom štandu u Ženevi zasigurno ce biti koncept F800 Style koji, ako zanemarimo set futuristickih tehnologija i detalja, zapravo služi kao uvid u izgled nadolazeceg CLS-a nove generacije.

Rijec je o kupeu s cetiri vrata, od kojih je zadnji par klizni. Mercedesovi inženjeri hvale se s dva pogonska rješenja od kojih je prvi – hibridna opcija s benzinskim motorom V6 i elektromotorom koji zajedno razvijaju 400 KS mnogo realnija od opcije s elektromotorom i gorivim celijama.



Od zanimljivih tehnologija koje ce gotovo sigurno zaživjeti na buducim modelima iz Sindelfingena svakako valja spomenuti Distronic Plus Traffic Jam Assistant koji je zapravo unaprijedena verzija Mercedesovog adaptivnog tempomata, a koja automobilu omogucava da u gradskim gužvama do brzine od 40 km/h autonomno manevrira izmedu kolona.



Tu je i unaprijedena verzija sigurnosne tehnologije Pre-Safe koja je proširena i na stražnji kraj, pa ukoliko senzori u braniku osjete nalijetanje vozila i neizbježan sudar aktivirati ce kocnice kako bi se automobil zadržao na mjestu i izbjegao potencijalni lancani sudar ili nalijetanje na prolaznike ispred vozila.


Podijeli: Facebook Twiter