Meneghetti postaje luksuzni wine hotel

Restoran Meneghetti će također proširiti svoje unutarnje i vanjske kapacitete na 70 sjedećih mjesta
Restoran Meneghetti će također proširiti svoje unutarnje i vanjske kapacitete na 70 sjedećih mjesta

U punom su jeku radovi na rekonstrukciji i proširenju Stancije Meneghetti koji su počeli početkom godine. Za kraj kolovoza planirano je ponovno otvaranje ove luksuzne vinske destinacije nastale obnovom stare istarske stancije koja se smjestila u Balama, na pola puta između Rovinja i Pule. Kompleks će zablistati s novim luksuznim wine hotelom s 26 luksuznih smještajnih jedinica, od čega 16 prostranih dvoetažnih rezidencija koje se prostiru na 75 četvornih metara, a svaka će imati i vlastiti vrt od 50 kvadrata. Dograđuju se i brojni dodatni sadržaji - dva vanjska bazena, jedan unutarnji bazen, fitness & spa centar, novi salon i bar. Restoran Meneghetti će također proširiti svoje unutarnje i vanjske kapacitete na 70 sjedećih mjesta.

Chefovi kreiraju jedinstvene menije

Za to vrijeme, daleko od vreve i buke građevinskih radova, glavni chefovi restorana Meneghetti Danijela Pifar i Bojan Vuković nalaze se na mini wine & gourmet turneji tako da su tijekom travnja i svibnja gostovali u nekoliko vrhunskih restorana diljem Hrvatske gdje su kreirali jedinstvene menije temeljene na sljubljivanju okusa Istre s raznim utjecajima tipičnim za kuhinje restorana domaćina. U tjednu koji prethodi samim večerama u svim restoranima domaćinima bila je dogovorena i posebna promocija vina gdje su se gosti mogli upoznati sa vinima iz ponude vinarije Meneghetti.

Danijela Pifar i Bojan Vuković dinamičan su kulinarski duo koji već skoro desetljeće i pol zajedničkim snagama tradicionalne recepte ovoga kraja pretvara u nove kulinarske doživljaje kroz maštovite moderne interpretacije svojih jela. Ovaj dvojac se susreo i poslovno ujedinio još davne 2002. u kuhinji kultnog pulskog restorana Valsabbion u kojem su se tih godina pomicale granice gastronomije na ovim prostorima. 2012. godine  zajedno su prešli u Meneghetti gdje ravnopravno vode kuhinju, što je također jedinstven slučaj na ovim prostorima. Njihov sofisticirani kulinarski izričaj preslikava dinamičan odnos između ruralne i urbane Istre, temeljen isključivo na svježim namirnicama lokalnih proizvođača. (Priredila B. Ć. J., Foto Meneghetti)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter