Menadžer Skipera pronevjerio 23 milijuna eura?

Do hotela Adratic Kempinski smještene su luksuzne vile kojima prema tvrdnjama stručnjaka nije bila potrebna adaptacija
Do hotela Adratic Kempinski smještene su luksuzne vile kojima prema tvrdnjama stručnjaka nije bila potrebna adaptacija

Skiperovi projekti u Savudriji ponovno su u žiži javnosti, a ovaj put policija i Državno odvjetništvo istražuju slučaj pronevjere 23 milijuna eura u tvrtkama Rezidencija Skiper i Skiper hoteli, za što se sumnjiči njihov menadžer Lovro Celio-Cega. Međutim, iako su nam glasnogovornice Policijske uprave istarske i Županijskog državnog odvjetništva Nataša Vitasović i Mirjana Zenzerović potvrdile da su izvidi o tom slučaju u tijeku, Celio-Cega sve je demantirao, kazavši da se protiv njega ne vodi nikakav kazneni postupak, kao ni da je pod bilo kakvom istragom u Austriji.

Mediji su objavili da je Celio-Cega kazneno prijavljen zbog zloporabe ovlasti, jer je, nakon što je putem svoje tvrtke Sol Optimus 2011. preuzeo upravljanje, započeo sveobuhvatnu adaptaciju kompleksa vila i apartmana, koja je bila nepotrebna, jer se radi o potpuno novim objektima. Time je vlasniku, Hypo banci, navodno nanijeta šteta u visini od čak 23 milijuna eura.

Istovremeno, doznajemo iz austrijskih medija, pravomoćno je okončan sudski proces u aferi "tepisi". Naime, menadžer je uklonio 200 perzijskih tepiha kupljenih za hotel Adriatic Kempinski za 430.000 eura od austrijske tvrtke. Cegin je vještak procijenio da tepisi zapravo vrijede 95.000 eura, iako ih je putem interneta pokušao prodati po znatno višoj cijeni od nabavne. Pri tome je tužio austrijskog dobavljača zbog prijevare, ali je Viši pokrajinski sud u Grazu pravomoćno odbacio tužbu. Sudac je nakon okončanja procesa zatražio od Državnog odvjetnika da ispita okolnosti u kojima je, sumnja se, Cega u cijelom slučaju počinio tešku prijevaru. (Piše Tanja KOCIJANČIĆ)
Ispravak teksta pročitajte ovdje.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter