Memorijalna utrka "Antonio Cukon": Andraž Hribar prvi

Vedrana Maršić, Senka Senković, Dorijana Buršić, Tihomir Bobolanović, Andraž Hribar i Ivan Rnjak
Vedrana Maršić, Senka Senković, Dorijana Buršić, Tihomir Bobolanović, Andraž Hribar i Ivan Rnjak

Kiša je nemilice padala, a munje su parale nebo kad je tridesetak trkača iz Pule, Rovinja i s Labinštine danas nešto prije osam sati krenulo u 17 kilometara dugu, desetu memorijalnu atletsku utrku "Antonio Cukon".

Start je bio ispred Metisa u Šijani, odakle su trkači u zatvorenoj utrci trčali do Marčane, gdje je uslijedio novi start "za ozbiljno" do groblja u Mutvoranu gdje je pokopan Antonio Cukon, stradao prije deset godina.

Vrijeme se mjerilo od Marčane do Mutvorana u dužini od 5.500 metara, a tešku stazu s popriličnim usponom do Cveki najbrže je svladao Slovenac iz redova Maratona Uljanik Andraž Hribar. Trebalo mu je 21.03 minute, 14 sekundi brže od Tihomira Bobolanovića i 24 sekunde brže od Ivana Rnjaka, svojih klupskih kolega.

Neznatno je zaostao četvrtoplasirani Ivan Stanić, tek nešto manje od minute, a slijedili su Kristijan Zrinić, rovinjski ironman Igor Morožin, Loris Zuban, Vedran Storelli, Donald Degravisi i Ljubo Zajkovski.

U konkurenciji trkačica najbrža je bila Vrsaranka Senka Senković, koja je večer prije slavila i na teškoj utrci VerticAlba, ispred Vedrane Maršić i Dorijane Buršić. Najstariji trkač bio je Mato Tomić iz Maratona Uljanik. (N. J.)


Podijeli: Facebook Twiter