Memorijal "Zlatko Hrbić": Trijumf Marka Čalića

Marko Čalić (Arhiva)
Marko Čalić (Arhiva)

Marko Čalić trijumfirao je u teškoj kategoriji, dok su preostala dvojica istarskih boksača, Bojan Mišković u poluteškoj i Sanjin Pol Vrgoč u srednjoj, poraženi u finalnim dvobojima na Memorijalu "Zlatko Hrbić" održanom na zagrebačkoj Peščenici.

Nakon odlično odrađenih pulskih priprema, Čalić je u polufinalu svladao na poene (15:6) Armenda Xhoxhaja, boksača s Kosova, da bi potom u hrvatskom finalu bio bolji od Zadranina Bepa Filipija (15:5). Mišković je u polufinalu, prekidom u trećoj rundi, svladao Mađara Ferenca Hoszua, no potom ga je u finalu nadjačao Rus Nikita Ivanov (10:21), aktualni europski viceprvak. Vrgoč je, pak, u polufinalu bio bolji od Mađara Laszla Totha (10:9), da bi ga potom u finalu svladao Rus Gamzat Gazalijev (13:16).

Vrgoč i Gazalijev proglašeni su najborbenijim parom Memorijala, pobjednik nad Miškovićem Ivanov dobio je priznanje za najboljeg tehničara, dok je Stipan Prtenjača proglašen najboljim boksačem. Pehar za najmlađeg boksača otišao je u ruke jednog od najperspektivnijih hrvatskih boksača Josipa Granića, petog juniora svijeta, koji je u finalu superteške kategorije poražen od aktualnog prvaka Europe, Rusa Ivana "Groznog" Verjasova (5:15). Hrvatskoj su pripala još dva zlata, u poluvelteru Danijela Vekića i u velteru Borna Katalinića. (I. CEROVAC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter