Memorijal za poginule branitelje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dragutin Baric, Dragan Garvan, Sabid Huskic i Stipan Liovic dali su živote u obrani domovine, a njihovi sumještani i suborci organizirani u funtanjanski i vrsarski ogranak Udruge hrvatski dragovoljac Domovinskog rata njima u cast vec pet godina za redom organiziraju sportske igre i druženje pod imenom Memorijal za branitelje.

U subotu ujutro na sportskim terenima Perila u Funtani svecanost je zapocela podsjecanjem na poginule branitelje i zahvale njihovim obiteljima. Predsjednik funtanjanskog ogranka UHDDR-a Alfredo Bonaca uspio je organizirati 5. memorijal unatoc teškoj gospodarskoj situaciji uz podršku Opcine Funtana i vjernih sponzora.

Osim clanova obitelji poginulih branitelja i sugradana, memorijalu su se odazvali nacelnik Funtane Tomislav Coga i Vrsara Franko Štifanic, predsjednik UHDDR-a Istarske županije Damir Demirovic, pulske podružnice Ante Kovacevic, labinske podružnice Ante Agostinovic i Mario Vasic iz SAB-a.

Demirovic je rekao da je njegovanje sjecanja na Domovinski rat i one koji su se borili i poginuli za slobodu nužno da se strahote ne bi ponovile. "Mi smo najveca udruga branitelja koji su cistog srca krenuli u obranu domovine, a ovim susretima odajemo pocast svim braniteljima, posebno onima koji su bili vaši sugradani", rekao je.



Efektnim i tradicionalnim doskokom na cilj dvaju padobranaca koji su nosili istarsku i hrvatsku zastavu okoncano je svecano otvaranje memorijala, nakon kojega su predstavnici organizatora i obitelji položili cvijece na grobove poginulih, a na sportskim terenima pocela su natjecanja.

Ove godine u malom nogometu natjecale su se ekipe Funtane i Umaga, bocali su Funtanjani, Vrsarani, Marcanci i Porecani, a padobranci su se natjecali u doskoku na cilj na vrsarskom aerodromu Crljenki.(S. MATEJCIC)


Podijeli: Facebook Twiter