Memorijal u spomen na poginule branitelje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Padobranskim doskokom clanova vrsarskog aerokluba s hrvatskom i zastavom Istarske županije u subotu je pocelo svecano otvaranje 4. memorijala za poginule hrvatske branitelje Stipana Liovica, Dragana Garvana, Sabida Huskica i Dragutina Barica.

Niz sportskih nadmetanja clanova udruga iz nekoliko istarskih gradova odvijao se na vrsarskim sportskim terenima, pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i medugeneracijske solidarnosti, Istarske županije te opcina Vrsar i Funtana.



Predsjednik vrsarskog ogranka UHDDR-a Alfredo Bernaca posebno je pozdravio obitelji poginulih branitelja te istaknuo da je vrsarsko-funtanjanski memorijal s više od stotinu sudionika jedna od najznacajnijih braniteljskih manifestacija u Istri.

Bogat sportski program cinilo je otvoreno padobransko natjecanje u skoku na cilj te turniri u malom nogometu, bocanju i odbojci. Supruge vrsarskih i funtanjanskih branitelja ispekle su kolace za sudionike, a clanice vrsarskog Društva Naša djeca te udruga Mendula i funtanjanske Loze pripremile su kolace za humanitarnu akciju. Prilozi prikupljeni prodajom namijenjeni su šticenicima Djecjeg doma u Nazorovoj 49 u Zagrebu.

Cetvrti memorijal u spomen poginulim braniteljima Vrsara i Funtane i ovoga je puta održan zahvaljujuci suradnji lokalne samouprave, škole, Turisticke zajednice, sportskih i drugih udruga s toga podrucja. Nakon sportskog dana, za rane vecernje sate pripremljena je projekcija dokumentarnog filma "Pobjednici" o zadarskom ratištu.


Podijeli: Facebook Twiter