Memorijal "Šešelja": Rockwoolice izgubile u finalu

Aktualne viceprvakinje Slovenije u ovom su trenutku ipak bile bolja ekipa od košarkašica Rockwool Pule (M. ANGELINI)
Aktualne viceprvakinje Slovenije u ovom su trenutku ipak bile bolja ekipa od košarkašica Rockwool Pule (M. ANGELINI)

Košarkašice Rockwool Pule osvojile su drugo mjesto na 8. memorijalu "Vladimir Šešelja", nakon što su u današnjem finalu poražene od kranjskog Triglava rezultatom 59:72.

Nije tako rockwoolicama uspio dvostruki uzvrat, jer nakon što su u polufinalu uzvratile košarkašicama Muggie za lanjski poraz, to im nije pošlo za rukom i protiv Slovenki, koje su ih lani svladale u ogledu za treće mjesto.

Usprkos porazu, u domaćim redovima ne bi trebalo biti previše žalosti, jer su košarkašice Triglava, aktualne viceprvakinje Slovenije, u ovom trenutku bolja ekipa, dok se u igri domaćih vidi da još neke stvari nisu legle na svoje mjesto. Nije ni čudno, ipak je tijekom ljeta u Pulu došlo pet novih igračica i kad sve one pohvataju konce, mogle bi rockwoolice u ovoj sezoni visoko uzletjeti.

Slovenske košarkašice otvorile su susret po receptu koji su u posljednjoj četvrtini polufinalnog ogleda koristile košarkašice Muggie da anuliraju prednost Puljanki, i to je urodilo plodom. Domaće igračice nisu imale odgovor za presing po cijelom terenu, a kad bi Slovenke "stisnule" onu kod koje bi bila lopta, njene suigračice se ne bi otkrivale i nastali bi problemi.

Na domaću bezidejnost nadovezala se nepogrešivost gošći koje u sedam uvodnih minuta nisu promašile niti jedan šut iz igre i to je rezultiralo s 15 koševa zaostatka (8:23).

Na kraju prve četvrtine Puljanke su već bile na "minus 19" (10:29), nakon čega su u drugoj dionici napokon počele igrati, i to se donekle osjetilo i na rezultatu (27:40 - 18'). Činilo se u tim trenucima da je moguć povratak u susret, vremena je bilo više nego dovoljno, no treća četvrtina donijela je novi pad u domaćoj igri, u deset minuta rockwoolice su postigle samo pet koševa i Slovenke su predvođene Tinom Jakovina na ulasku u posljednju dionicu imale "plus 21" (38:59).

Time je pitanje pobjednica praktički bilo riješeno, a domaće su košarkašice uspjele iskoristiti opuštanje gošći da u završnici malo nadoknade zaostatak.

U susretu za treće mjesto Interclub Muggia je svladao riječki Pleter rezultatom 61:53. Riječanke su prve dvije četvrtine minimalno riješile u svoju korist i na "veliki odmor" otišle s pet poena prednosti (28:23), ista je razlika bila i na početku četvrte dionice (43:38), no onda su u posljednjoj četvrtini zabile 10, a primile 23 koša i Talijanke su slavile.

Finale 8. memorijala "Vladimir Šešelja": Rockwool Pula - Triglav Kranj 59:72 (10:29, 23:13, 5:17, 21:13). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 80. Suci: Hadžić, Đuraki, Kolić (svi Pula).

ROCKWOOL PULA: Pačkovski 6 (2-3), Bedalov 14 (6-9), Čičić 6 (1-2), Kekezović 3, Zubak 11 (1-2), Blažević 10 (2-2), Šturbej, Đikić 1 (1-2), Ramljak 8 (6-6), Jakelić.

TRIGLAV KRANJ: Zdolšek 14 (2-2), Đurič 2, Jelenc 6 (2-2), Meden 12, Jakovina 20, Seničar 2 (2-2), Rupnik 7 (3-4), Žibert, Purkat, Bošnjak 4, Piršič 5 (5-6).

Tri poena: Rockwool Pula 4/9 (Blažević 2, Čičić 1, Kekezović 1), Triglav Kranj 4/12 (Jakovina 2, Meden 2). (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter