Memorijal "Joža Sever": Domaćinu pobjednički pehar

Pobjednici - Momčad Pule 1981
Pobjednici - Momčad Pule 1981

Puna dva sata igre bila su potrebna domaćim igračima, košarkašima Pule 1981, da u finalu svladaju Rovinj i tako osvoje osmo izdanje memorijalnog turnira "Josip Joža Sever". U kultnom Pattinaggiu gdje je pokojni trener Sever odgojio generacije i generacije pulskih igrača u tri smo dana, pred ne baš brojnom publikom, ali i velikom sparinom, gledali košarku u kojoj su u naslovnim ulogama bila dva istarska A-2 ligaša.

Današnje finale bilo je već treći susret ovih momčadi u kratkom vremenu i na koncu su, pobjednički pehar osvojili domaći košarkaši koji su time poveli 2-1 u srazu s Rovinjcima.

Osvojeni turnir, ali i nagrada za najboljeg igrača istog ozarila je lice pulskog playa Saše Gligorovića.

- Evo, dobio sam svoju prvu individualnu nagradu. Imamo mladu momčad, punu neiskusnih igrača, pa sam u startu ja povukao i pucao više na koš nego što to inače radim. Na kraju nas je sustigao umor jer smo igrali tri susreta u tri dana, ali ovaj nam trofej puno znači jer je Sever bio pulski trener i željeli smo osvojiti ovaj turnir organiziran u sjećanje na njega - rekao je Gligorović.

Veliko ovosezonsko pojačanje Rovinja, Sandro Kordiš koji je svojim eksplozivnim ulazima punio pulski koš, ponio je naslov najboljeg strijelca Memorijala.

- Zahvaljujem suigračima što su mi omogućili ovaj trofej. Nije bilo lako odigrati tri susreta u tako kratkom razdoblju, ali pokazali smo da ćemo u predstojećem prvenstvu A-2 lige moći konkurirati za prvih pet mjesta - rekao je Kordiš koji se vratio u matični klub nakon dvije sezone igranja u Zagrebu i prošle u Škrljevu. (Roberto CAR/Snimio Manuel ANGELINI)

Finale: Pula 1981 - Rovinj 81:79

Pula 1981 - Rovinj 81:79 (28:17, 8:19, 30:29, 15:14). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 60. Suci: Gadžić i Mičić (Pula).

PULA 1981: Sijamhodžić 3, Perdija, Grašo 6, Vinko, Matošević, Kovačević, Gligorović 34, Pavlović, Krizman 6, Konjević 4, Rakić 15, Radunić 4, Škoro, Kaić 9.

ROVINJ: Bezmalinović 15, N. Matošević 10, Atlija, Križanac, Kordiš 32, Čulina 4, Banko 2, M. Matošević, Šturman 4, Živković 6, Codacci 6.

Za 3. mjesto: Hapa - Rudar Cimper 71:59. Za 5. mjesto: Limometal - Istra Poreč 96:42.


Podijeli: Facebook Twiter