Memorijal Alen Pamić: Umirovljen dres s brojem 19

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Prvi memorijalni nogometni turnir Alen Pamić u spomen na prerano preminulog nogometaša Žminja, Karlovca 1919 te Istre 1961 koji su i nastupili na trokut turniru, osvojio je prvoligaš iz Pule. Moglo bi se reći da je to očekivani rezultat, mada Istra 1961 do dvije pobjede nije došla ni uvjerljivim rezultatom, ali ni igrom. Presudila je donekle kvaliteta, a prije svega snaga koja je daleko na njihovoj strani u odnosu na protivnike koji su se trudili parirati, a dok su imali svježine to im je i polazilo za nogom.

U prvih 45 minuta na teren su istrčali domaći nogometaši, prvaci Druge ŽNL centar i Karlovac 1919 koji su sezonu završili na posljednjem mjestu Treće HNL središte. Sušilović je pogotkom u 36. minuti razriješio dvojbe oko pobjednika, nakon što je nekoliko puta prije toga Knežević obranio njegove udarce. Drugih 45 minuta bilo je u znaku Istre 1961 i Karlovca 1919 koji je istrčao u istom sastavu kao i utakmicu prije, pa su odolijevali napadima dok su imali snage. Uz nekoliko poluprilika tek su Romić i Rahmanović uspjeli svladati Bogovića na vratima Karlovčana.

Posljednji susret bio je i najemotivniji s obzirom da je početni udarac izveo Zvonko Pamić u zeleno-žutom dresu svog brata. Nakon dvadesetak sekundi napustio je teren kao jedini koji je nosio Alenov dres s brojem 19 koji više nitko neće oblačiti, a broj 19 će se umiroviti u znak sjećanja na, nažalost prekratak, život i nogometnu karijeru Alena.

Za ovu priliku Žminj je nastupio s igračima koji su bili Alenovi prijatelji, ali i bivši nogometaši kluba. Istra je promijenila cijelu postavu, ali dok nije trener Pamić nekoliko puta "zagrmio" na svoje igrače, oni nisu uspijevali naći put do mreže vrlo dobrog Orbanića. Tada se ukazao Blagojević i na jednu povratnu loptu s 20-ak metara topovski poluvisoko pogodio sam desni kut. Samo dvije minute poslije Milić je postavio konačnih 2:0. Sve utakmice sudili su Sandi Orbanić, Igor Rajko i Marin Živolić. (Boris VIDULIN)
 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter