Memoari Patti Smith bit će adaptirani u TV seriju

Patti Smith
Patti Smith

Televizijska kuća Showtime adaptirat će memoare američke glazbenice Patti Smith "Just Kids" u mini seriju, prenosi Uncut. Smith će adaptirati svoje memoare s dramskim piscem i televizijskim producentom Johnom Loganom. Vijest je objavio predsjednik Showtimea David Nevins tijekom ljetne novinarske turneje Udruženja televizijskih kritičara (Television Critics Association).

Nevins je tim povodom izjavio da su mu memoari "Just Kids" jedni od najdražih ikada.

"Ne samo da se radi o fascinatnom portretu umjetnika koji sazrijevaju, već je to inspirativna priča o prijateljstvu, ljubavi i izdržljivosti. Oduševljen sam što će se čuti unikatan glas Patti Smith kroz scenarij koji će pisati zajedno s darovitim Johnom Loganom, koji je napravio fenomenalan posao pišući (scenarij za seriju) "Penny Dreadful" za nas", kazao je. Smith pak smatra da će ograničeni broj serija Showtimea omogućiti da se dublje istraže karakteri što će im pak omogućiti da razviju priče izvan knjige te dopustiti neobičnu prezentaciju.

"Takva forma nudi narativnu slobodu i priliku da proširimo teme u knjizi", ustvrdila je. Novi memoari slavne Njujorčanke "M Train" trebali bi izaći 6. listopada. Izdavanje knjige bit će popraćeno turnejom, a zasad su najavljeni samo datumi za Sjevernu Ameriku. Izdavačka kuća Harper Collins izdat će 27. listopada proširenu verziju kolekcije riječi Smithinih pjesama iz 1998. "Patti Smith Collected Lyrics" koja će obuhvatiti 35 novih pjesama, nova umjetnička djela, kao i uvod koji je Smith sama napisala. "Kuma punka" će 30. i 31 listopada održati koncerte u londonskom Roundhouseu. Nastupi su dio njezine turneje kojom slavi 40. obljetnicu izlaska albuma "Horses". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter