Memić: Kriv sam, kajem se zbog svega

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Pred vijećem Županijskog suda u Puli kojim predsjeda sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić danas je počelo suđenje Anti Memiću (24) iz Bjelovara, optuženom za ubojstvo Marija Šarčevića (27) iz Požege lani u Novigradu. Memić se izjasnio da se smatra krivim, te da se kaje zbog svega.

Optužnica tereti Memića da je toga dana oko 5 sati, u Ulici Murve, u prolazu između kućnih brojeva 50 i 52, Mariju Šarčeviću nožem zadao dvije ubodne rane, jednu u desno rame, a drugu u prednju lijevu stranu prsnog koša, koja je bila kobna. Šarčević je preminuo na cesti, na mjestu sukoba.

Iako je priznajući krivnju kazao da se slaže sa svim navodima iz optužnice i iskazima svjedoka koji su ispitani u istrazi, Memićev iskaz dijelom je bio kontradiktoran s navodima svjedoka, vinovnika sukoba Ivana Ferenčića. Na kraju je Memić ustvrdio da je moguće da se sve odvijalo kako je naveo Ferenčić.

- Ne sjećam se trenutka kad sam ubo Šarčevića. Kad sam vidio da krvari odbacio sam nož na pod i rekao Ferenčiću da pozove hitnu. Najprije je došla policija, a do dolaska liječnika cijelo sam vrijeme bio uz Marija, pokušao sam ga reanimirati, spasiti mu život, rekao je Memić. (M. VUKŠIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE, 8. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter