Meksiko: U olujama više od 150 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U olujama koje zadnjih pet dana haraju Meksikom, a dolaze i s Tihog oceana i s Atlantika, već je više od 150 ljudi izgubilo život i nestalo, po novom privremenom izvješću civilne zaštite objavljenom u četvrtak.

"Trenutačno imamo 97 mrtvih" na istočnoj i na zapadnoj obali, rekao je Luis Felipe Puente, nacionalni koordinator civilne zaštite, na televiziji Foro TV. Uz to, 58 osoba se vode kao nestale nakon odrona koji se u ponedjeljak dogodio na jugu zemlje.

U četvrtak ujutro oluja Manuel je ponovo zahvatila sjeverozapad Meksika, u razini države Sinaloe, kao uragan 1. kategorije (na ljestvici s pet stupnjeva), a zatim je oslabila u tropsku oluju, navodi američko Nacionalno središte za uragane (CNH). Sada se očekuje da će Manuel donijeti "snažne pljuskove na zapadu Meksika", ocjenjuje CNH. Vlada u Sinaloi je prije dolaska uragana naredila da se zatvore škole i da se evakuira ribarsko selo Yameto.

U Acapulcu, turističkoj luci u državi Guerreru, iz koje se još ne može izaći kopnom, evakuacija turista nastavlja se zračnim putem. Spasilačke službe su oko 11.500 od 40.000 turista koji su od vikenda zarobljeni u tom ljetovalištu, uspjele prevesti u prijestolnicu Ciudad de Mexico. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter