Meksiko: U eksploziji u Pemexu najmanje 25 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 25 osoba je poginulo, a više od stotinu je ozlijeđeno u snažnoj eksploziji koja je u četvrtak zatresla sjedište državne naftne kompanije Pemex u meksičkom glavnom gradu Ciudad de Mexicu, a zasad nema nikakvih indicija da bi mogla biti riječ o terorističkom napadu, javile su u petak agencije.

Eksplozija je teško oštetila prizemlje i niže katove 214-metarskog nebodera u poslovnom središtu Ciudad de Mexica, a vjeruje se da je više od stotinu osoba ostalo zarobljeno u višim katovima zgrade. Neboder, koji ima više od 50 katova, okružili su policija, vatrogasci i ambulantna kola. Na televizijskim snimkama vide se krhotine koje su prekrile obližnje prometnice, te razbijeni prozori na nižim katovima.

Neimenovani vladini dužnosnici rekli su da prvi tragovi ukazuju da je eksplodirala plinska kotlovnica u manjoj zgradi pokraj Pemexova nebodera, ali točan uzrok eksplozije tek treba utvrditi, prenosi Reuters.

Spasilačke službe pokrenule su potragu za nestalima i pokušavaju doći do zaposlenika Pemexa zarobljenih u zgradi. Najmanje jedna osoba je spašena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter