Meksiko: Pronađeno 13 trupala u masovnoj grobnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Meksičke vlasti su izvijestile u petak da su pronašle trinaest trupala u tajnoj zajedničkoj grobnici u okolici Ciudad de Mexica, među kojima je barem pet dio skupine mlađih osoba koje su koncem svibnja bile otete u prijestolnici.

"Pronašli smo ostatke 13 osoba", rekao je novinarima zamjenik državnog odvjetnika Ciudad de Mexica Renato Sales. Po njegovim riječima, pet trupala - trojice muškaraca i dviju žena - identificirano je DNK analizom i po tetovažama, implantatima i zubnim protezama. Pripadala su skupini dvanaest mlađih osoba koje su koncem svibnja bile otete usred bijela dana ispred bara u meksičkoj prijestolnici, nekoliko metara od policijske postaje.

Nastavlja se analiza preostalih trupala. Vlasti su u četvrtak izvijestile da su pronašle zajedničku grobnicu u prirodnom rezervatu Tlalmanalcu, tridesetak kilometara jugoistočno od prijestolnice.

Državni odvjetnik u Ciudad de Mexicu Rodolfo Rios izjavio je za AFP da su od žrtava ostale tek kosti, pa nije moguće utvrditi njihov spol i uzrok smrti. Rios je dodao da su uhićene "dvije osobe zatečene u blizini grobnice", koje stanuju nedaleko od tog mjesta.

26. svibnja sedamnaestorica naoružanih i maskiranih muškaraca upala su u jedan noćni bar u turističkoj četvrti meksičke prijestolnice i odvela 12 mlađih osoba - sedam muškaraca i pet žena u dobi od 16 do 34 godine - po iskazima očevidaca i snimkama nadzornih kamera. Ta otmica koja do danas nije rasvijetljena podigla je veliku buru u javnosti jer se činilo da je Ciudad Mexico dotad bio pošteđen djelovanja organiziranog kriminala. Rodolfo Rios drži da je riječ o sukobu dviju skupina - La Uniona i Tempisa - koje raspačavaju drogu u četvrti Tepitu, nedaleko od povijesnog središta grada, odakle je većina žrtava. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter