Meksiko: 46 mrtvih u 48 sati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 46 osoba ubijeno je od ponedjeljka u Meksiku u nasilju vezanom uz krijumcarenje droge, objavili su meksicki službeni izvori u srijedu. To nasilje, najžešce u ovoj godini, odvijalo se izmedu pripadnika meksickih narkokartela i dilera te meksickih vojnika i policije, receno je iz istog izvora. Žrtve su zabilježene u šest saveznih država.

U ponedjeljak je ubijeno 18 osoba u pucnjavi izmedu suparnickih narko kartela u saveznoj državi Tamaulipas koja granici sa SAD-om, objavila regionalna vlada. U utorak je ubijeno šest muškaraca u oružanom sukobu krijumcara drogom i vojnika Buena Visti, u državi Guerrero, na jugoistoku.

U ljetovalilštu Mazatlanu u državi Sinaloi, na sjeverozapadu Meksika, ubijeno je pet osoba u utorak ujutro u napadu na nocni klub, po podacima tužiteljstva tog grada. U državi Chihuahui, koja takoder granici sa SAD-om, sedam osoba ubijeno je mecima, medu kojima cetiri u Ciudad Juarezu, gradu s najviše nasilja u Meksiku gdje je prošle godine bilo 3100 ubojstava, vecinom u sukobima izmedu kartela Sinaloa i Juarez.

Još je sedam osoba ubijeno u Coahuili, nasuprot El Pasa (SAD), od kojih tri u sukobu s policijom. U Naucalpanu, predgradu Mexica, tijelo i glava jednog muškarca pronadeni su u jednom vozilu, objavila je lokalna policija. Još dvije ljudske glave spaljene pored svojih osakacenih tijela pronadene su na cesti koja vodi iz države Nuevo Leon u Tamaulipasu.

Usprkos sudjelovanju više od 50.000 vojnika koje su meksicke vlasti angažirale 2006. za borbu protiv krijumcara drogom, 34.600 osoba ubijeno je zadnje cetiri godine u Meksiku, od cega cak pola prošle godine.


Podijeli: Facebook Twiter