Meksiko: 400.000 ljudi ostalo bez struje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neidentificirani napadači izvršili su u nedjelju napade na električne transformatore u nemirnoj saveznoj državi Michoacan na zapadu Meksika, zbog čega je ostalo bez struje više od 400.000 osoba u 14 gradova, objavile su državne vlasti.

Male skupine koristile su vatreno oružje i molotovljeve koktele u napadu na nekoliko transformatora, a napali su i šest benzinskih crpki, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, izvijestila je vlada Michoacana u priopćenju.

Četrnaest lokaliteta, među kojima Moriela, središte savezne države, ostalo bez struje nakon napada, kazao je glasnogovornik Saveznog povjerenstva za električnu energiju Estefano Conde, procjenjujući broj osoba bez struje na 420.000.

Vlasti su otvorile istragu kako bi odredile tko su počinitelji napada i koja je njihova motivacija. Izvor blizak vladi već je osudio kartel Vitezovi templari koji, po tom izvoru, želi na taj način uputiti upozorenje građanskoj miliciji koju su zadnjih mjeseci oformili stanovnici, siti kriminalne organizacije. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter