Meksiko: 14 ubijenih na borbi pijetlova i utakmici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje četrnaest osoba je ubijeno proteklog vikenda na jugu Meksika u dvjema pucnjavama koje su se dogodile tijekom borbe pijetlova i nakon nogometne utakmice, doznaje se u ponedjeljak od policije.

U pucnjavi tijekom borbe pijetlova u nedjelju navečer u Cuajinicuilapi, u državi Guerreru, život je izgubilo barem deset ljudi, među kojima i jedan dvanaestogodišnjak, rekao je za AFP službeni izvor koji je htio ostati anoniman.

Sukobile su se dvije suparničke bande iz još nepoznata razloga, dodaje taj izvor.

Ranjeni u toj pucnjavi primljeni su u bolnicu, a trupla nekih žrtava "odnijeli su članovi njihovih obitelji prije dolaska policije".

Među žrtvama, koje su bile stare između 26 i 50 godina, je i jedna žena, navodi isti izvor.

Nešto ranije četiri su osobe poginule, a tri su ranjene nakon amaterske nogometne utakmice u okolici Acapulca. Napad se dogodio danju dok su se igrači odmarali nakon utakmice. Policija je na mjestu napada pronašla čahure iz jurišne puške AR-15.

U tom gradu na pacifičkoj obali po službenim je podacima od siječnja do svibnja ubijeno barem 336 ljudi, što je za 42 posto više nego lani u istom razdoblju pa je tako Acapulco prvi po kriminalu u Meksiku.

Država Guerrero je redovito poprište sukoba kriminalnih banda radi kontrole ruta za krijumčarenje droge. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter