Meksički zaljev: Eksplozija i požar na bušotini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na platformi za vađenje prirodnog plina u Meksičkom zaljevu, kod američke savezne države Louisiane, izbio je u utorak navečer požar, nekoliko sati nakon eksplozije, javljaju agencije.

Glasnogovornica Ureda za sigurnost i zaštitu okoliša Eileen Angelico kazala je da je požar izbio u utorak u 22.50 sati po mjesnom vremenu te da nitko nije ozlijeđen. Uzrok požara nije poznat, dodala je, prenosi BBC.

Na platformu, koja se nalazi u plitkom moru 88 kilometara od obale, poslan je vatrogasni brod za gašenje požara te vrste. Incident se dogodio na platformi koja nije radila i na kojoj nije bilo radnika. Kada se dogodila eksplozija evakuirani su radnici sa susjedne, mobilne platforme koji su radili na bušotini istog izvora prirodnog plina.

Mobilna platforma u vlasništvu je tvrtke Hercules Offshore Inc., koja radi za kompaniju Walter Oil & Gas Corp. Kompanija Wild Well Control angažirana je da stavi bušotinu pod nadzor.

Dužnosnici ističu da incident neće imati posljedice kao nesreća na naftnoj bušotini BP-a Deepwater Horizon 2010. kada je poginulo 11 ljudi, a u more je isteklo 4,9 milijuna barela nafte. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter