Meksicke tortilje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvorno meksicko jelo, tortilja, svoju opcu prihvacenost i slavu može zahvaliti jednostavnosti pripreme, prakticnosti i izvrsnom okusu. Tortilje u meksickoj kuhinji zamjenjuju kruh i samo su izgledom slicne palacinkama promjera 12-15 cm. Pripremaju se od kukuruznog, no mogu i od pšenicnog brašna. Potonje se obicno pripravljaju tako da na 500 g brašna ide jedna žlica kukuruznog ulja i jedna žlica svinjske masti, sol i mlaka voda, oko 200 ml, zavisno o kvaliteti brašna. Kad zamijesite tijesto, oblikujte kuglice velicine jaja. Potom od njih oblikujte tanke tortilje, koje cete kratko peci bez ulja oko 30 sekundi na tavi ili ploci elektricnog štednjaka, ali ne smiju dobiti boju i moraju ostati savitljive. Možete ih i zamrznuti - ohladene ih zapakirajte u najlonske vrecice koje zatvorite aparatom za zavarivanje ili ih privežite na krajevima kako se ne bi osušile. Tortilje punite, primjerice, piletinom, sirom, rajcicom, zelenom salatom - mogucnosti su brojne.


Podijeli: Facebook Twiter