Mekota: Politikom se bavim iz uvjerenja, ne interesa

Snježana Mekota, Daniel Šaškin, Damir Miloš i Fani Bugarin-Šoljan (V. HABEREITER)
Snježana Mekota, Daniel Šaškin, Damir Miloš i Fani Bugarin-Šoljan (V. HABEREITER)

"Ne želim produbljivati konflikt koji se dogodio na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, ali s obzirom da neki novinarski tekstovi i politički istupi donose potpuno iskrivljen smisao moga komentara na Facebooku, moram reagirati.

Napisala sam i vjerujem da većina ne treba odlučivati o pravima manjine, čak i ako se, kao pripadnica većine, s nekima od tih prava privatno ne slažem. Meni nisu simpatične kvote koje sužuju bazu kvalitetnog izbora kadrova za upravljanje gradom.

Na sjednici vijeća sam jasno rekla da ne bih imala ništa protiv da na sljedećim izborima dobijemo gradonačelnika i oba zamjenika iz redova talijanske manjine. Pogotovo ako budu dobro vodili Grad, nije mi važno koje su nacionalnosti. Možda sam na Facebooku trebala staviti 'smajlića' nakon napomene da su valjda svi genijalci kada u populaciji koja čini tri posto ukupnog stanovništva Poreča uvijek mogu naći kvalitetan kadar, pa bi svima bilo jasno da sam se našalila.

Komentar je bio na Facebook stranici osam dana bez ikakvih reakcija, što znači da su oni koji su ga pročitali shvatili upravo onako kako sam i mislila", rekla je svom priopćenju na današnjoj konferenciji za novinare nezavisna porečka vijećnica Snježana Mekota.

- Ne znam zašto sam od prošlih izbora postala glavna meta napada, zapitala se Mekota. Dok je bila jedina oporba u vijeću i govorila ono što neki sada tek otkrivaju, veli, nitko je nije javno podržavao, a sada dolaze priče da ju je kupio IDS i zato osiguravajuće društvo u kojem radi osigurava cijeli vozni park komunalca Usluge. Njezina poslovnica, istaknula je, nije ugovorila niti jednu policu s Uslugom.

- Nemam nikakvih financijskih ni poslovnih problema pa ne znam čime me to IDS može kupiti. Ne znam zašto je tako teško shvatiti da se netko bavi politikom iz uvjerenja, a ne iz interesa, rekla je Mekota.

Dodala je da su prije izbora imali razgovore s Kosićevom nezavisnom listom, ali su zaključili da se ne mogu udružiti jer je njihova priča počela puno ranije. Zaključila je da Kosićeva lista ima puno jače adute i godinama su funkcionirali unutar IDS-a te imaju više znanja, iskustva, informacija i bolji izborni rezultat pa ne vidi  zašto ne iskoriste te prednosti već se bave njihovom listom.

Što se pak prvog polugodišta rada njezine liste u vijeću tiče, Mekota je, zajedno s članovima Damirom Milošem, Danielom Šaškinom i Fani Bugarin-Šoljan, rekla da su kandidirali svoje predstavnike u sva radna tijela vijeća i gradonačelnika. Imaju ideja i projekata kojima bi prvenstveno htjeli produljiti sezonu i zaposliti male poduzetnike te nastoje ojačati ulogu civilnog društva i poduprijeti kreativne akcije i ideje građana. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter