Mekota: Grad treba dugoročnu strategiju razvoja

Kandidati s liste Snježane Mekote (J. PREKALJ)
Kandidati s liste Snježane Mekote (J. PREKALJ)

- Imamo izazove na kojima treba raditi više mandata, to nije samo nabrajanje ideja, ali o svemu trebaju odlučivati birači. Godinu dana smo razgovarali da li ići na izbore i biti aktivni, postupno se krug širio i razgovarali smo o onome što nam se u gradu ne sviđa te smo došli do toga da bi grad Poreč trebao imati dugoročnu strategiju, a ne da se sve planira u jedan mandat, pa da se u drugom mandatu sve prepiše, rekla je na današnjem predstavljanju kandidacijske liste građana za Gradsko vijeće Poreča nositeljica Snježana Mekota.

Dodala je da na svojoj listi za imaju deset žena i sedam muškaraca, a najmlađa kandidatkinja ima tek 18 godina.

Među izazovima koje su istaknuli za više mandata su stvaranje jednakih uvjeta zapošljavanja i poslovanja, svakom djetetu osigurati mjesto u jaslicama i vrtiću i nastavu u jutarnjoj smjeni, kanalizaciju dovesti do svake kuće, razvijati mrežu gradskih biciklističkih staza, rješavati socijalno stanovanje, razvoj vodenih sportova, očuvanje starih obrta i još mnogo drugih koje su predstavili i na svom Facebook profilu "Poreč je tvoj grad".

Mekota je navela da su odlučili krenuti u izbornu kampanju na nešto drugačiji način, s videospotom na kojem izvanzemaljci dolaze u Poreč, koji je ubrzo doživio veliku popularnost na internetu, a uskoro će krenuti i s lecima i plakatima inspiriranim mozaicima u čijim se kockicama nalaze slike kandidata.

Mekota je pozvala sve građane da izađu na izbore i odluče o sudbini grada, a rekla je da će i nakon izbora biti u kontaktu s građanima, kao što je to bila i za vrijeme svog dosadašnjeg mandata. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter