Megakoncert klapske pjesme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pravi glazbeni spektakl "Klape i prijatelji" održat ce u subotu u 20 sati u velikom šatoru na Mašimovoj škuji u centru Buzeta. Na koncertu pod vodstvom mladog baritona Ronalda Brausa nastupit ce klape Maslina, Petrada i Sol te Vinko Coce, i gost, Davor Radolfi, koji obilježava 25 godina glazbene karijere.

- Potaknuti prošlogodišnjim uspjehom manifestacije "Božic u Buzetu", s Gradom Buzetom dogovorili smo suradnju na novom, puno vecem projektu od prošlogodišnjeg, koji je zapoceo prošle subote koncertom Olivera Dragojevica, nastavlja se ove subote manifestacijom "Klape i prijatelji", a tijekom prosinca ocekuje nas još nekoliko velikih koncerata, najavio je izvršni producent i media promotor manifestacije, direktor Radio zone Robert Marušic.

Zahvalio se Gradu Buzetu koji je omogucio infrastrukturu, lokaciju i pozornicu, te naglasio da se karte mogu nabaviti u pretprodaji u svim istarskim gradovima.

Na presici se Vinko Coce prisjetio se svog prvog nastupa u Istri kada je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeca s klapom Trogir nastupio u Rocu. - Bili su to prvi susreti dalmatinskih i istarskih klapa. Tada je Istra imala tek nekoliko klapa, danas ih ima puno više, zadovoljno je komentirao Coce, glazbeni bard tradicionalnog klapskog pjevanja.

- Meni je ovaj koncert kulturološka stvar, ocijenio je Davor Radolfi koji ce se u Buzetu predstaviti u jednom pomalo klapskom izdanju. Svoje pjesme izvest ce uz mladu klapu Petrada.

Otkuda ideja za zimskim klapskim koncertom u Buzetu, kada je to grad s tradicionalnim proljetnim festivalom klapa Istre i Kvarnera "Pivajuci sva smo blaga stekli", zanimalo je novinare.

- Za Istru je njen sjeverni dio, od Roca, Huma, Buzeta i Motovuna, klapska kolijevka. Još od sredine sedamdesetih i djelovanja Muške klape Roc ovo je istarsko klapsko jezgro i ima prostora za jedan klapski megakoncert, odgovorio je Marušic.


Podijeli: Facebook Twiter