Megajahtaši iz Italije bježe u Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska i Grcka ovog bi ljeta mogle Talijanima preuzeti dio kolaca zvanog megajahte. Naime, kako pišu talijanski mediji, medu ostalima Corriere della Sera, megajahte su zbog slucaja zapljene broda Flavija Briatorea, a koje je zaplijenila financijska policija, pocele zaobilaziti talijanske luke.

Pravni konzultanti vlasnika megajahti su, naime, pouceni tim slucajem poceli savjetovati megajahtaše ciji brodovi plove pod zastavom Kajmanskih otoka da budu oprezni s ulaskom u talijanske teritorijalne vode. Slucaj je digao buru i u talijanskom udruženju pomorskih agenata Federagenti marittimi, koji su istaknuli da su se vec poceli otkazivati dolasci megajahti.

Slucajno ili ne, iz Italije je prije nekoliko dana sa svojim 126 metara dugim brodom otišao i americki milijarder Paul Allen. Italija bi odlaskom megajahtaša izgubila silan prihod. Prema Pestovim procjenama, ova plovila tijekom ljeta talijanskim lukama i agentima donose 200 milijuna eura, a u ostatku godine cak 800 milijuna i to iskljucivo za troškove veza, luckih pristojbi, remonta, goriva, osoblja...


Podijeli: Facebook Twiter