Megajahta "Romance" u pulskoj luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Riječki mol pulske luke danas se privezala 70 metarska megajahta "Romance". Plovi pod zastavom Bikini otočja i u Jadranu je na proputovanju, doznajemo od jednog člana posade. Naime, od ukupno 10 članova posade, njih četvorica su Hrvati koji se brinu za 12 vrlo bogatih gostiju.

"Romance" je jahta u sastavu čarter flote talijanske grupacije "CRN Costruzioni e riparazioni navali" iz Ancone. Ta je tvrtka osnovana 1968. godine u svojoj ergeli ima desetak megajahti toga kalibra.

"Romance" je sagrađena 2008. godine i ima tri palube na kojima su smještene sobe s balkonom, sauna, jacuzzi, bazen, restoran, dva salona...

Zanimljiv je interijer kojeg potpisuju dizajneri talijanske kuće Zuccon International projects. Swarovski kristali, murano stakla i mramorne pločice na podovima s brončanim rukohvatima samo su dio luksuza na toj petoj po redu i dosad najvećoj jahti koja je ove godine uplovila u Pulu.

Plovi brzinom od 12 čvorova u krstarenju dok je maksimalna brzina 15 čvorova. Ima 4.000 nautičkih milja autonomije i pokreću ga dva motora Caterpillar od 3,5 tisuća konjskih snaga. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter